2021.07.19
Правила поведінки в літній період
- НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках, або з рук приватних осіб;
зберігання;
їх якості;
з незнайомих джерел водопостачання (рік, озер, підземних джерел, поверхневих вод тощо). Для пиття і приготування їжі використовувати воду питну бутильовану сертифіковану, або з централізованих джерел водопостачання;
тощо) для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води, для миття посуду і рук використовувати тільки профільтровану і кип’ячену воду.
терміни та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки відповідно до зазначених на упаковці способу та терміну;
право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість і безпеку реалізованої продукції;
водою; для споживання дітьми – обдати окропом.
кондитерські тощо);
страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо), а також продукти про запас. Приготовлені страви бажано споживати відразу. Зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2 години;
з грунтом і піском;
після відвідування туалету;
дотримання особистої гігієни. Необхідно ретельно слідкувати, щоб дитина не споживала незнайомі ягоди та продукти невизначеного походження;
У випадку виявлення перших ознак захворювання негайно звертайтесь до найближчого лікувального закладу.
Калуський районний відділ
ДУ«Івано-Франківський обласний центр контролю та
профілактики хвороб МОЗ України»