Заходи і події
Дата публікації: 2024.03.29
Тепла погода березня сприяла ранньому пробудженню та заселенню посівів озимого ріпаку жуками ріпакового стеблового та капустяного стеблового прихованохоботників.
детальніше
Дата публікації: 2024.03.29
27 березня 2024 року за сприянням департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбувся вебінар з питань профілактики отруєння бджіл, підвищення рівня обізнаності щодо вимог законодавства у сфері бджільництва, алгоритму дій при встановлені факту отруєння бджіл.
детальніше
Дата публікації: 2024.03.29
Основні принципи та напрямки державної політики щодо попередження куріння тютюнових виробів, зниження рівня їх вживання серед населення, обмеження доступу до них дітей, охорони здоров'я населення від шкоди, що завдається їхньому здоров'ю внаслідок розвитку захворювань, інвалідності, а також смертності, спричинених курінням тютюнових виробів чи іншим способом їх вживання, визначає Закон України «Про заходи щодо попередження зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» (далі – Закон).
детальніше
Дата публікації: 2024.03.22
Щорічно 24 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Тому, користуючись нагодою, хочемо нагадати Вам про дане захворювання, оскільки туберкульоз залишається актуальним і сьогодні.
детальніше
Дата публікації: 2024.03.22
На Івано-Франківщині відбулось засідання у форматі «круглого столу» з питань стану та перспектив розвитку молочного скотарства у сільськогосподарських підприємствах області за участю керівників господарств з виробництва сирого молока та молокопереробних підприємств, представників департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації.
детальніше
Дата публікації: 2024.03.21
Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Воно характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи.
Вірус сказу вражає центральну нервову систему.
детальніше
Дата публікації: 2024.03.18
Спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області радять мешканцям Прикарпаття вживати харчові продукти, багаті йодом, та роз’яснюють щодо вмісту йоду в харчових продуктах та користі його для здоров’я.
детальніше
Дата публікації: 2024.02.22
Хтось може сказати, що нині, за воєнного стану, не час дбати про шкільне харчування.
детальніше
Дата публікації: 2024.02.22
Здоров’я дитини залежить від багатьох факторів, і не останню роль у її розвитку відіграють харчування, фізична активність та позитивне навколишнє середовище.
детальніше
Дата публікації: 2024.02.22
У продовження серії публікацій на тему «Шкільне харчування. Нове меню в освітніх навчальних закладах» розглянемо споживання дітками закладів дошкільної та учнями загальної середньої освіти хліба та хлібобулочних виробів.
детальніше
Дата публікації: 2024.02.14
У Новицькій, Верхнянській та Войнилівській територіальних громадах відбулися засідання місцевих державних надзвичайної протиепізоотичних комісій. В роботі комісій взяли участь спеціалісти Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано Франківській області та Калуського відділу Івано Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, представники лісового та мисливських господарств.
детальніше
Дата публікації: 2024.02.09
Рак-це хвороба, яка починається в клітинах організму і проявляється їх аномальним ростом.Зазвичай клітини організму ростуть і діляться контрольовано, у разі раку сигнальна система, що контролює ріст клітин, не функціонує належним чином і ракові клітини продовжують рости, навіть тоді, коли їм слід зупинитися.
детальніше