Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На Прикарпатті завершилася реалізація проєкту з розвитку сільських територій

743

2019.11.27

 
Ініціативу упродовж трьох місяців у нашій області втілювала Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття спільно з департаментом агропромислового розвитку ОДА. За цей час інституцією проведено вісім тематичних тренінгів, а слухачами навчального курсу стали усі, хто планує розпочати та розвивати власну прибуткову справу. Основна мета серії тренінгів ґрунтувалась на вивченні та запозиченні кращих успішних практик із розвитку малого та середнього бізнесу, які нині є в нашій області.

На цьому наголосив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

За його словами, останній, восьмий, семінар провели на базі декількох підприємств області, зокрема на Калущині та у Рогатинському районі. Найперше слухачам представили роботу калуської броварні. Презентуючи продукцію заводу, технолог Іван Савченко розповів присутнім про технологію та особливості місцевого пивоваріння. За його словами, на заводі варять сім сортів хмільного напою. Щодо ринку збуту, то представник заводу підкреслив, що на продукт нині є високий попит у різних куточках України.

Опісля цього, слухачам презентували роботу кондитерського цеху у селі Кудлатівка Войнилівської об’єднаної територіальної громади. Зі слів власниці підприємства Марії Гулійчук, на цеху випікають печиво на замовлення. Нині тут працює 17 пекарів, котрі виготовляють більше десятка видів продукції. Чималим попитом печиво користується у Івано-Франківській, Волинській, Тернопільській та Закарпатській областях.

Також учасники семінару мали змогу оглянути й роботу кузні у селі Копанки. Підприємство забезпечує місцевих жителів робочими місцями та поповнює бюджет сільської ради від сплати податків.

Зі свого боку, заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степан Вінтонович, підбиваючи підсумку реалізації проєкту, наголосив, що нині в області є чимало успішних підприємств, які доводять, що в селах можна заробляти кошти. На його переконання, створення бізнесу у селах може стати тією відправною точкою, котра сприятиме вирішенню багатьох соціально-економічних проблем.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2019
В П В С Ч П С
27 28 29 30 311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30