Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Проведено нараду з перевізниками району

545

2020.03.12

12 березня голова райдержадміністрації Жанна Табанець провела нараду з перевізниками. У заході взяли участь фахівці епідеміологічних служб.

На початку наради Жанна Табанець наголосила на належному санітарному утриманні громадського транспорту та проведенні в транспорті профілактичних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в районі.

Присутнім надали рекомендації МОЗ України щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу при наданні транспортних послуг. У першу чергу, це розповсюдження інформаційних постів про профілактику вірусу, недопущення до роботи працівників з ознаками респіраторних захворювань, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та проведення дезінфекції салонів транспортних засобів.

Статистику розповсюдження коронавірусу та інших вірусних інфекцій довів до відома присутніх перевізників начальник управління Держпродспоживслужби в районі Григорій Химич. У своєму виступі начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в районі Оксана Ананєвич розповіла про основні санітарні вимоги у громадському транспорті.

Завідувач міськрайонного відділу обласного лабораторного центру Богдан Пеленичка підкреслив, що з часом тема коронавірусу буде не актуальна, але не варто забувати, що багато людей мають інші захворювання: ГРВІ, туберкульоз, гепатити, що є не меншим ризиком для мешканців району. Саме тому необхідна поточна дезінфекція транспортних засобів, адже це може убезпечити людей від вірусних захворювань.

В результаті засідання учасники наради дійшли спільного рішення – проводити поточну дезінфекцію громадського транспорту, керуватися рекомендаціями МОЗ щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу та довести їх до відома водіїв.

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2020
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4