Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Івано-Франківщина єдина в Україні, де розподіл коштів на дороги здійснюється спільно з облдержадміністрацією та об’єднаними територіальними громадами

5

2020.03.27

За результатами співпраці з обласною державною адміністрацією наприкінці минулого року Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття запропонувала концепцію справедливого розподілу коштів з Дорожнього фонду на ремонт доріг, які проходять територією об’єднаних громад.

Ініціатива передбачала розподіл видатків пропорційно - за протяжністю усіх доріг ОТГ. Таку ідею підтримали у Кабінеті міністрів України, а Івано-Франківська область стала пілотною з напрацювання цієї концепції. Напередодні т. в. о голови облдержадміністрації Віталій Федорів підписав розпорядження ОДА про розподіл цих коштів.

«Цього року на ремонт доріг ОТГ Прикарпаття коштів виділено набагато більше, ніж торік. Важливо, що фінансовий ресурс передбачений і для новоутворених територіальних громад, вибори в яких відбулися наприкінці минулого року. Якщо говорити про Печеніжинську ОТГ, то громаді виділили понад шість мільйонів гривень. Порівнюючи з 2019 роком, сума збільшилася вдвічі. Безумовно, це свого роду успіх для наших громад, але вважаю, що нам не слід на цьому зупинятись», — сказав голова Печеніжинської громади.

Попри це, Ігор Довірак наголосив: «Напрацьовуючи концепцію, у нас була позиція одностайна: територіальні громади повинні бути розпорядниками коштів, які виділяє держава на будівництво та ремонт доріг. Однак поки це законодавчо неможливо, оскільки ОТГ не є власниками доріг обласного і районного значення, які проходять їх територіями. Тому вирішено у цьому році, як експеримент, зупинитися на справедливому розподілі коштів на дороги, що проходять територією ОТГ. Наша область є єдиною в Україні, де обласна державна адміністрація здійснює розподіл коштів на дороги спільно з об’єднаними територіальними громадами», — підкреслив Ігор Довірак.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2020
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4