Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На нараді в ОДА йшлося про роботу медичних закладів Прикарпаття

754

2020.05.28

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, за участю посадовців департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради та керівників закладів охорони здоров'я, які визначені для лікування хворих на коронавірусну хворобу, відбулася робоча нарада.

Обговорено питання щодо контрактування з НСЗУ за пакетами послуг, пов’язаних із наданням медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, стану фінансування за укладеними угодами.

Окремо наголошено на необхідності здійснення першочергових розрахунків із оплати праці, зокрема, додаткових доплат  в розмірі до 300% працівникам, які були безпосередньо зайняті наданням допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою протягом квітня та травня.

Заслухано основні зауваження та пропозиції керівників комунальних некомерційних підприємств для врегулювання проблемних питань у ході впровадження другого етапу медичної реформи.

У зв’язку з набуттям, починаючи з 19.05.2020 року, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, зокрема, передбачено щотижневе обов’язкове оприлюднення на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України інформації про забезпеченість закладів охорони здоров’я лікарськими засобами, медичними виробами, медичним обладнанням, засобами індивідуального захисту, необхідними для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19), а також про кількість та кваліфікацію залученого медичного персоналу, звернуто увагу керівників КНП на щоденному оновленні відповідної інформації відповідно до реального стану справ, а також на необхідності створення в закладах достатнього резерву ліків та засобів захисту.

Порушено й питання страхування медичних працівників на випадок  їх захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19). Обговорено можливі шляхи і джерела такого страхування. Таку ініціативу підтримали керівники комунальних некомерційних підприємств.

Відмічено злагоджену роботу керівників закладів в умовах епідемії та підкреслено на необхідності подальшого планування розвитку закладів в нових умовах фінансування.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6