Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

6

2020.06.30

Сьогодні під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Ішлося про ліквідацію на Прикарпатті наслідків повені. У роботі комісії у форматі онлайн взяли участь голова Калуської РДА Жанна Табанець, перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Канюка, керівники профільних структурних підрозділів.

Начальник управління ДСНС України в області Володимир Чернецький доповів про ситуацію станом на ранок 30 червня. З 263 населених пунктів, які зазнали удару стихії, залишаються підтопленими три, зруйновано 93 та пошкоджено 206 мостів, порушено електро- та газопостачання осель прикарпатців.

Керівники відповідних організацій доповіли про стан  пошкодження та ремонту доріг, захисних дамб та гідрологічних споруд, проведення відновлювальних робіт у районах області. Керівникам ОТГ та районів особливу увагу було звернуто на необхідності визначення першочергових робіт та оперативності надання документації про стан нанесених збитків, перелік об’єктів та кошториси на їх відновлення.

«В області приступили до проведення робіт із ліквідації наслідків стихії. Уряд виділив для нас перший транш у розмірі 480 млн грн. Також надано 50 млн грн. для відновлення дамб та гідроспоруд, які перебувають у державній власності. Завдання органів влади на місцях визначити напрямки роботи, без яких неможливе забезпечення життєдіяльності населення, – наголосила Марія Савка. – Продукти харчування та питна вода надходить нам як з інших регіонів держави, так й із зарубіжжя. Наше завдання сьогодні скоординувати дії органів влади щодо надання першочергової допомоги соціально незахищеним верствам населення».

Також під час засідання комісії ТЕБ та НС обговорили протиепідеміологічну ситуацію у зв’язку із захворюваністю на коронавірус, яка в області залишається напруженою. Наголошено на  посиленні контролю за дотриманням протиепідемічних норм, особливо при проведенні  масових заходів.

Після завершення регіональної комісії ТЕБ та НС голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець провела нараду з керівниками профільних структурних підрозділів щодо ліквідації наслідків стихії.

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2020
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4