Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Віталій Федорів та Ірина Садов’як зустрілися з працівниками обласної інфекційної лікарні

img_3779mtlguhrinltv

2020.08.20

Сьогодні Ірина Садов’як та голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів побували в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні, де ознайомилися з роботою закладу та поспілкувалися з медиками.

Насамперед заступниця міністра подякувала працівникам закладу за їхню роботу. Обласна інфекційна лікарня була першою на Прикарпатті, яка почала приймати пацієнтів із гострою респіраторною хворобою COVID-19. На сьогодні лікарня працює у мононапрямку, тобто тільки із захворюванням на коронавірусну інфекцію. За словами медиків, гострими залишаються кадрова проблема, а також питання належного фінансування закладу.

Разом з тим, зазначимо, що з березня обласній інфекційній лікарні облдержадміністрацією неодноразово надавалася допомога на виплату заробітної плати, придбання ліків, засобів індивідуального захисту. Голова облдержадміністрації Віталій Федорів розповів: «Щонайменше 1,5 мільйона гривень ми спрямували на зарплату. Також додатково кошти виділялися обласною радою. Зараз працюємо над тим, щоб зробити кисневі розводки для хворих в лікарні, можливо забезпечити функціонування кисневої станції. Особливо важливим завданням бачимо розвиток обласної інфекційної лікарні та створення комфортних умов для її працівників».

Ірина Садовяк, зі свого боку, повідомила, що набула чинності постанова Кабінету міністрів України, яка дозволить Національній службі охорони здоров’я цьогоріч дофінансовувати заклади, які недоотримали фінансування у порівнянні минулим роком. Крім того, Міністерство охорони здоров’я України наразі працює над тим, щоб з наступного року забезпечити фінансування інфекційних та психіатричних лікарень як соціально значущих. А уже з 1 вересня цього року збільшиться розмір заробітної плати для лікарів, медичних сестер та іншого медичного персоналу.

Заступниця міністра розповіла й про роботу для посилення спроможності лікарень у боротьбі з небезпечною недугою.

«Ми аналізуємо ситуацію та розуміємо, що пацієнти із COVID-19 у більшості випадків потребують кисневої підтримки, тому зараз маємо серйозне завдання, у тому числі й для влади на місцях, – збільшити кількість ліжкомісць, які будуть підведені до кисню, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 12.08.2020 року № 712. Постанова передбачає, що 80 відсотків ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію повинні бути забезпечені киснем», – зазначила Ірина Садов’як.

Водночас вона наголосила, що недотримання рекомендацій і вимог МОЗу, нехтування засобами захисту, недотримання соціальної дистанції, активна участь людей у масових заходах й зумовили новий спалах хвороби. До слова, за минулу добу на Україні зареєстровано 2 134 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5