Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Залишати дітей без нагляду – неприпустимо!

0854

2020.09.30

Діти – це окрема частина суспільства, якій притаманні особлива поведінка, своєрідні життєві стереотипи, що забезпечують її розвиток і становлення та перетворення в дорослу частину суспільства. Унаслідок свого становища діти потребують особливого підходу, соціального захисту та поваги до їхніх прав. Діти не тільки майбутнє України, вони сьогодення нашої держави. Саме тому діяльність із захисту прав дитини визначено загальнодержавним пріоритетом.

Нині суспільство вкрай стурбоване станом травмування й загибелі дітей. Нещасні випадки трапляються саме тоді, коли діти залишаються без нагляду дорослих, коли небезпека чатує на кожному кроці: вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників і запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці – в умовах стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку у лісі, горах, біля водойм. Діти стають заручниками обставин, а їхнє легковажне ставлення до вогню та води часто є першопричинами сумних і трагічних наслідків. Однією з основних причин стає недбале ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків. Зайняті повсякденними справами, роботою, дорослі мало часу приділяють дітям і часто забувають стежити за їхньою безпекою. До «групи ризику» переважно потрапляють так звані неблагополучні сім’ї, де зловживають алкоголем, наркотичними засобами і не цікавляться вихованням своїх дітей.

Не залишайте своїх дітей без нагляду та не будьте байдужими до інших дітей, які перебувають на вулицях та в інших громадських місцях без супроводу дорослих. Чужих дітей не буває! Дитяча безпека залежить тільки від дорослих, які повинні створити світ, сприятливий для дітей, світ у якому кожна дитина почуватиметься захищеною. І захистити дитину можна тільки у співпраці – співпраці громадян зі службою у справах дітей, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, органами освіти, охорони здоров’я, правоохоронними органами.

У малечі повинно бути щасливе дитинство, і за це відповідаємо ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав має стати одним із основних наших обов’язків.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2020
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3