Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Андрій Бойчук: Малий і середній бізнес розвиватимуться тоді, коли матимуть свободу і відчуватимуть підтримку держави

23

2021.03.17

 
Сьогодні розпочався перший день Всеукраїнського форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава». Питання розвитку малого і середнього підприємництва, шляхи підтримки мікробізнесу в умовах пандемії корнавірусу і локдауну обговорюють представники Офісу Президента, виконавчої влади, міжнародних організацій, українських державних компаній, місцевих та міжнародних бізнес-спільнот, експерти та науковці.

Як зазначила під час свого виступу заступниця Керівника Офісу Президента України, голова Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Юлія Свириденко, минулий рік виявився надзвичайно складним для підприємництва. Особливо вразливим до пандемії корнавірусу опинився малий та середній бізнес. Щоб допомогти підприємцям вистояти, держава запровадила ряд програм, спрямованих на підтримку малих підприємців.

Так,  упродовж минулого року 365 тисяч працівників скористалися програмою допомоги по безробіттю, фізичні особи-підприємці, у котрих були діти до десяти років, отримали фінансову підтримку від держави. Через запровадження карантинних заходів ряд підприємців скористалися програмою матеріальної підтримки у розмірі 8000 гривень.

Також завдяки програмі «Доступні кредити 5-7-9%» видано більше 10-ти тисяч кредитів на суму більше 25-ти мільярдів гривень.

 «Дуже важливо — це програма, якою ми дійсно пишаємося, і над корекцією якої ми працюємо задля того, щоб підприємці могли нею скористатися. Це програма «5-7-9». У нас уже видали більше 10-ти тисяч кредитів на загальну суму більше 25-ти млрд гривень. У цьому році ми маємо можливості для розширення цієї програми, і звичайно, ми будемо фокусуватися, в першу чергу, на тих, хто має найменший доступ до кредитних ресурсів. Саме на мікро-бізнес і мікро-підприємництво», - зазначила Юлія Свириденко.

На думку голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука, минулий рік яскраво продемонстрував підтримку з боку держави для малого та середнього бізнесу. Звичайно, що через обмеження фінансового ресурсу, досягти  такого рівня матеріальної допомоги, який був в інших країнах, не вдалося, однак можна твердо стверджувати, що держава спрямувала всі зусилля на підтримку підприємців.

«Я переконаний, що малий і середній бізнес розвиватимуться тоді, коли матимуть свободу і відчуватимуть підтримку з боку держави, - підкреслив Андрій Бойчук. – Минулого року, коли світ охопила пандемія коронавірусу, і сотні тисяч підприємців змушені були призупинити свою діяльність,  керівництво держави не залишило людей наодинці із труднощами, а запровадило низку соціальних програм, які допомогли малому та середньому бізнесу вистояти. Налагодивши партнерські відносини між владою і бізнесом, ми подолаємо будь-які виклики».

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2021
В П В С Ч П С
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3