Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Андрій Ярмольський: Президентська програма «Велике будівництво» - це масштабна розбудова сучасної та якісної інфраструктури

66

2021.03.18

Під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Ярмольський розповів про реалізацію на Прикарпатті ініціативи Президента України «Велике будівництво».

«Президентська програма «Велике будівництво»  - це масштабна розбудова сучасної та якісної інфраструктури нашої країни. Будівництво нових об’єктів сприятиме залученню  інвестицій. Це позитивно вплине на розвиток бізнесу, економіки як нашої країни, так і області, що забезпечить покращення рівня життя українців. - розповів Андрій Ярмольський. –  «Велике будівництво» - це координація спільної роботи усіх гілок влади, модерація фінансових ресурсів таким чином, щоб кожна область щороку будувала нові соціально-важливі та культурні об’єкти. На Прикарпатті реалізація цієї програми розпочалася минулого року, та завдяки їй були збудовані та реконструйовані об’єкти соціальної інфраструктури, яких не вистачало в громадах. Це - школи, садочки та стадіони».

На сьогодні вже завершено формування переліку об’єктів будівництва, які будуть включені до програми «Велике будівництво» у 2021 році. Будуватимуться чотири школи, зокрема,  у с. Вишків Калуського району, с. Чукалівка  Івано-Франківської міської ради, селищі Делятин та с. Красноїлля Верховинського району. Два дитячі  садочки – у  с. Чорнолізці Тисменицького району на 80 місць та с. Стопчатів Косівського району на 60 місць.

Цей проєкт також передбачає нове будівництво чотирьох спортивних об’єктів, зокрема, модульного спортивного залу у с. Королівка Коломийського району та спортзалів у школах у с. Новиця Калуського району, с. Старий Косів Косівського району, с. Заріччя Надвірнянського району.

Андрій Ярмольський зазначив, що цьогоріч будуватиметься народний дім у с. Пшеничники Тисменицького району,  культурно-мистецький центр «Дзбан» у с. Старий Косів та здійснюватиметься капітальний ремонт музею «Писанка» в Коломиї.  У  Галичі (урочище Дробилка) зведуть очисні споруди глибокого біологічного очищення стічних вод продуктивністю 500 м куб/добу (перша черга будівництва).

Основне джерело фінансування зазначених об’єктів - кошти Державного фонду регіонального розвитку  в сумі 202,3 млн. гривень. На сьогодні місцевими радами ухвалені відповідні рішення щодо забезпечення співфінансування реалізації цих проектів за рахунок коштів місцевих бюджетів, відповідно  буде залучено 38,1 млн. гривень.

«Обласною державною адміністрацією по кожному об’єкту розроблений чіткій графік будівництва. В частині об’єктів роботи продовжується, у  інших – нове будівництво з оголошенням тендерних процедур. Зараз вирішуються фінансові питання, далі працюватимемо над організацією будівельних та будівельно-монтажних робіт. Після старту будемо мати чітку перспективу завершення цих робіт. Важливо, щоб до кожного з цих об’єктів була якісна дорожньо-транспортна інфраструктура. На чим ми також працюємо», - розповів Андрій Ярмольський.

Також перший заступник голови облдержадміністрації акцентував увагу  на Національній програмі «Велика реставрація» з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини. Втілення цього проєкту сприятиме підвищенню культурного рівня наших громадян, а збереження та розвиток культурних об’єктів об’єднуватиме українців та покаже світові нашу систему культурних цінностей.

«Історичні пам’ятки та об’єкти культурної спадщини Прикарпаття  надважливі. Задля їх відновлення ми формуємо пропозиції для Міністерства культури та інформаційної політики України щодо відбору проєктів, які реалізовуватимуться в рамках Національної програми «Велика реставрація». Це дозволить реставрувати перспективні туристично-привабливі пам’ятки культурної спадщини національного значення, у тому числі й об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, де першочергово необхідно провести ремонтно-реставраційні роботи, покращити транспортну й туристичну інфраструктуру, залучивши необхідні інвестиції», - наголосив Андрій Ярмольський.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2021
В П В С Ч П С
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3