Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Андрій Бойчук: “Завдання влади – робити виключно ефективні кроки, які дозволять отримати необхідний результат”

2021.05.28

Відбулося засідання міжвідомчої комісії для вирішення питання нормалізації ситуації у Калуському гірничопромисловому районі.

Цей захід відбувся за участі голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука, заступників міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Шахматенка та Михайла Хорєва, народного депутата України Едуарда Прощука, першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Андрія Ярмольського, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, провідних екологів, науковців, представників громадськості та ЗМІ.

«Сьогодні ми зібрались у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, щоб обговорити ситуацію в Домбровському кар’єрі та зрозуміти, як надалі потрібно рухатись задля ефективного розв'язання цієї проблеми. Вона не виникла сьогодні чи вчора, а тривалий час непокоїть як місцевих жителів, так і владу. Зараз важливо не повторювати помилки попередніх років, коли виділялись кошти для нормалізації ситуації, але у підсумку вона продовжує погіршуватись, - зазначив Андрій Бойчук. - Для того, щоб діяти у цьому напрямку ефективно, у першу чергу, потрібно побачити реальний стан справ у гірничопромисловому районі, забезпечити постійний моніторинг ситуації та з різних сторін проаналізувати її. Після цього можна розробляти чіткий план заходів, які варто реалізувати. Саме це дозволить нам направити кошти в справи, які справді допоможуть спершу локалізувати проблему, а потім – вирішити її».

Також очільник області зауважив, що ситуація в Калуському гірничопромисловому районі складна і небезпечна. Тому завдання влади – робити виключно ефективні кроки, які дозволять отримати необхідний результат.

Наголошувалося, що ситуація у цьому гірничопромисловому районі продовжує погіршуватись, і мова вже йде про життя і здоров’я людей. Тому представники законодавчої, виконавчої влади, екологи, науковці об’єднаються задля ефективного розв'язання екологічної проблеми Домбровського кар’єру.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2021
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5