Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Вшановуючи пам’ять Євгена Коновальця, ми повинні цінувати та сучасних героїв України

2021.06.14

В Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери відбулася презентація експозиції, присвяченої 130 річниці з дня народження Євгена Коновальця «Я воїн і помру на фронті».

Виставка зібрала світлини життя та громадсько-політичної діяльності провідника Організації українських націоналістів.

Директор музею Ярослав Коретчук розповів відвідувачам виставки про її ключові експонати, охарактеризував їхнє значення. За його словами, до сьогодні в Україні збереглося вкрай мало особистих речей Євгена Коновальця, зокрема, в музеї налічується понад півтори сотні експонатів – листівок, фотографій, марок тощо. Більшість речей все ще зберігаються закордоном, де Євген Коновалець жив і працював.

Символічно, що 2021 рік на Прикарпатті - проголошено роком Євгена Коновальця.

За словами начальника відділу в області Міністерства у справах ветеранів України Володимира Веркальця, вшановуючи пам’ять Євгена Коновальця, ми повинні цінувати та не забувати сучасних героїв України.

Саме віддання шани героям-захисникам України, їхнє гідне пошанування допоможуть в майбутньому відвернути війну.

На переконання голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука, Євген Коновалець - це одна з визначальних постатей українського визвольного процесу в XX столітті.

«Євген Коновалець віддав увесь свій непересічний талант боротьбі за незалежність рідного краю. До цієї мети він йшов мудро, цілеспрямовано і холоднокровно, - підкреслив Андрій Бойчук. - Євген Коновалець чітко розумів свою місію. Він не просто організував процес визволення України, а поклав реальні основи демократизації у світі, очоливши українські сили опору протидії тодішнього режиму. У кожній проблемі він умів відділити головні завдання від другорядних, у кожній людині - побачити позитивні якості, вкрай необхідні для виконання важливих завдань».

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2021
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3