Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На засіданні комісії обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати

Dsc 0049

2021.07.22

Під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Оксани Канюки відбулося засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні комісії розглянули питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках району та про заборгованість бюджетних установ, про дебіторську та кредиторську заборгованість на підприємствах-боржниках та заходи, що вживаються для поліпшення розрахунків між суб’єктами господарювання і місцевим бюджетом. Зокрема йшлося про заборгованість двох комунальних підприємств на території громад району з виплати заробітної плати. Згідно статистичних даних, станом на 1 липня заборгованість із виплати заробітної плати становить 1 млн 14,1 тис. грн.

Основними причинами виникнення заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками підприємств-боржників є несплата комунальних послуг населенням, підприємствами та організаціями за надані послуги, а також тарифи на житлово-комунальні послуги не покривають витрат.

Перший заступник голови РДА Оксана Канюка наголосила на неприпустимості заборгованості із виплати заробітної плати та доручила вжити заходи для вирішення цього питання.

«Керівники громад і комунальних підприємств повинні пам’ятати та неухильно виконувати вимоги Бюджетного кодексу щодо виплати заробітної плати працівникам. Всі інші витрати мають здійснюватися лише після повного погашення заборгованості із виплати зарплат», - наголосила Оксана Канюка.

Заступник начальника міськрайонного відділу державної виконавчої служби Ольгу Лисенчук повідомила, що судових рішень з примусового стягнення заборгованості із заробітної плати за виконавчими листами немає.

Відтак за результатами обговорення та з урахуванням доповідей комісія прийняла рішення по кожному питанню.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Липень 2021
В П В С Ч П С
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31