Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Вакцинація проти коронавірусу допомагає уникнути захворювання та сприяє легкому перебігу хвороби.

2021.09.30

     Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації, під керівництвом першого заступника голови Калуської райдержадміністрації Оксани Канюки відбулася нарада з  головами міських, селищних та сільських рад Калуського району.

     На нараді розглядалися питання щодо стану епідеміологічної ситуації, пов’язаної із захворюваністю  на COVID-19 та  проведення вакцинальної кампанії в  районі. Йшлося і про вжиття вичерпних заходів для нарощення темпів вакцинації проти коронавірусної  хвороби  COVID-19.

     В нараді взяли участь представники Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ»,  керівники Калуського районного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ»,  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

     Заступник генерального директора ДУ  «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ» Тетяна Джус та завідувач відділом імунопрофілактики цієї установи Марія Локатир проінформували учасників наради про стан епідеміологічної ситуації, пов’язаної із захворюваністю  на COVID-19 та хід вакцинальної кампанії в області та районі, наголосили, що загалом по  області спостерігається ріст захворюваності.

     В цей період у минулому році захворюваність була меншою. Щоденно кількість госпіталізованих лише збільшується, що свідчить про настання четвертої хвилі пандемії. Спостерігається тенденція до збільшення кількості кисневозалежних пацієнтів. Єдиним способом легкого перебігу хвороби залишається вакцинація.      

     Представники обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли учасникам наради про наявність вакцин, їх дію на організм людини, підкреслили, що вакцинація проти коронавірусу допомагає уникнути захворювання та сприяє легкому перебігу хвороби. Також закликали  керівників територіальних громад проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо популяризації питання вакцинації та забезпечити максимальну вакцинацію  працівників закладів освіти.

     За наслідками наради прийнято відповідні протокольні доручення, спрямовані на нарощення в районі темпів вакцинації проти COVID-19 та  забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого»  рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

  




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2021
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2