Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Працівники служби дітей РДА та служби у справах дітей територіальних громад провели 60 профілактичних рейдів

Dsc 0004

2021.10.20

20  жовтня відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі при райдержадміністрації.

На засіданні координаційної ради заслухано звіт служби у справах дітей РДА у сфері протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі за 9 місяців 2021 року. За повідомленням головного спеціаліста служби у справах дітей РДА Любомири Касіянчук, робота установи спрямована на реалізацію державної політики  з питань дітей, зокрема дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, запобігання дитячій  бездоглядності  і  безпритульності та попередження  насильства та жорстокого поводження з дітьми.

На обліку перебуває 57 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. З метою захисту прав дітей зазначеної категорії працівниками служби у справах дітей обстежено умови проживання всіх дітей,  проведено профілактичні бесіди з батьками  щодо відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, покращення умов проживання, корекції сімейних стосунків.

Службою у справах дітей райдержадміністрації забезпечено ведення ЄІАС «Діти», де на обліку перебуває 127 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 57 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. З метою захисту прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проводяться виїзди з метою здійснення контролю за умовами проживання та утримання дітей даної категорії, зокрема проведено обстеження в с.Томашівці, с.Шевченкове, м.Долина, с.Іванівка, с.Старий Мізунь, с.Підліски, с.Новоселиця, с.Ясеновець, с.Велика Тур’я.

Працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності,  профілактики насильства серед дітей проводяться перевірки закладів торгівлі на предмет додержання законодавства щодо заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам.  Перевірками охоплено 14 закладів,  з продавцями та власниками закладів торгівлі проведено профілактично-попереджувальні бесіди про протизаконність і  недопустимість продажу алкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів неповнолітнім.

Протягом 2021 року службою у справах дітей райдержадміністрації та службами у справах дітей територіальних громад проведено  60  профілактичних рейдів. За результатами проведених рейдів попереджено 40 батьків щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків,  ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 14 батьків, 3 дітей влаштовано до Міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області (с.Мединя), обстежено 91 сім’ю.

Працівниками служби у справах дітей РДА в навчальних закладах проводяться лекції, бесіди щодо роз’яснення положень Конвенції ООН про права дитини, профілактики насильства  та негативних явищ серед учнів. У 2021 році в школах району проведено  4 заходи, проведено  лекції на тему: «Мій світ без жорстокості та насильства»,  «НІ насильству в сім’ї. Сильні не ображають», тренінги: «Види покарань та заохочень у родині»,  організовано інформаційно-роз`яснювальну роботу серед школярів щодо основних положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Працівниками служби у справах дітей взято участь у 6 судових засіданнях щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Протягом звітного періоду проведено 5 нарад з начальниками служб у справах дітей ТГ, на яких розглянуто питання  про  раннє виявлення дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах та про факти насильства та жорстокого поводження з дітьми, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності. Протягом 9 місяців 2021 року до служби у справах дітей райдержадміністрації  не надходило  повідомлень щодо вчинення насильства над дітьми.

Також на засіданні координаційної ради обговорили проект Плану заходів з проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Калуському районі. Пропозиції щодо проведення заходів можна подавати до управління соціального захисту населення РДА до 22 жовтня.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2021
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6