Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Як укласти договір на газ з “Нафтогаз Трейдинг” та що публікувати в системі “Прозорро”

93

2021.10.26

Створення плану закупівлі

Як і будь-якій іншій закупівлі свій закупівельний процес Замовник починає зі створення плану закупівлі. Зверніть увагу, що Нафтогаз Трейдинг дає на підписання договір з тривалістю кінець 2021 року - кінець 2022 року.

При цьому при створенні плану ви вносите рік плану той в якому буде проведена закупівля. Тобто якщо ви починаєте закупівлю і постачання в 2021, то план у вас буде на 2021. Якщо ви почнете закупівлю в 2022 і постачання буде в 2022, тоду будете вказувати 2022 рік. 

Які документи потрібно надіслати Нафтогаз Трейдинг для проведення закупівлі

Спочатку у відповідності до вашого регілнального розміщення оберіть контактну особу, що відповідальна за укладання договорів з бюджетними установами в вашому регіоні. Перелік контактів відповідальних осіб ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" за укладення договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями.

На відповідну електрону адресу надсилаються наступні документи:

1. Запрошення на проведення переговорної/спрощеної процедури або звернення стосовно укладання прямого договору с певним обґрунтуванням і посиланням на норму ЗУ «Про публічні закупівлі». Запрошення складається у довільній формі, має бути підписано, мати реєстраційний номер та дату.

2. Копії наступних документів:

  • Акт звірки розрахунків станом на 30.09.21, або довідку від попереднього постачальника газу про відсутність простроченої заборгованості за природний газ станом на 30.09.21, або дозвіл від попереднього постачальника на перехід споживача (Замовника) до іншого постачальника;
  • Статут (Положення тощо);
  • Витяг (виписка) з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців (отриманий не раніше 01.10.2021) ;
  • Витяг з реєстру платників податку на додану вартість (якщо Замовник є платником ПДВ) ;
  • Заява-приєднання до умов договору розподілу природного газу (з ЕІС-кодом).
  • Наказ (протокол, рішення тощо) про призначення керівника Замовника;
  • Довідка в довільній формі про керівника та головного бухгалтера з наступною інформацією: ПІП, телефони, зразки підписів, додатково в цій формі зазначається контактна особа, її телефон та електронна адреса;
  • Довіреність ( у разі потреби) на право підписання договору постачання природного газу та протоколу переговорів.

3. Протокол переговорів, підписаний з боку Замовника, якщо Замовник іде по переговорній процедурі. 

До протоколу переговорів додаються за наявності експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури,  підтверджуючі документи про надзвичайну ситуацію тощо.

4. Проект договору, оформлений і підписаний з боку Замовника. Форма/проект договору знаходиться за посиланням https://bit.ly/3nd1qrt. Договір надано в pdf – форматі, його необхідно роздрукувати, заповнити:

  • Повна назва підприємства із Статуту (Положення);
  • Посада та ПІП підписанта, на підставі чого діє;
  • ЕІС-код (Звертаємо увагу на коректне заповнення даних щодо ЕІС-кодуЕІС-код - фіксована за довжиною послідовність алфавітно-цифрових символів (16 позицій). Як символи послідовності EIC-коду можуть використовуватися символ "-", цифри від "0" до "9", великі літери латинського алфавіту від "A" до "W". Найчастіше помиляються між буквою «О» та цифрою «0», а також між буквою «І» та цифрою «1». ЕІС-код має відповідати Заяві приєднання);
  • Пункти 1.5, 2.1, 4.3, 13.6;
  • Реквізити Споживача.
Підписант, який підписує договір і той, що прописаний в преамбулі договору, мають співпадати.

Всі документи, які направляються на електронну адресу мають бути оформлені належним чином, підписані уповноваженою особою, мати печатку (у разі наявності). Зазначені документи в паперовому вигляді (з оригінальними підписами) направляються поштою на адресу: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1.

Також запрошення, протокол переговорів та проект договору можуть бути підписані електронним підписом. Для цього Замовник складає відповідні документи в будь-якій системі, яка дозволяє накладати електронний підпис, і направляє їх на відповідну електронну адресу (що ви обрали для відправки документів, перелік електронних адрес є в посиланні в першому розділі статті).

Приклади протоколів для проведення переговорної процедури з Нафтогаз Трейдинг

Форма протоколу переговорів для Замовника, якщо:

  • двічі не відбулися відкриті торги, знаходиться за посиланням  https://bit.ly/30AD6Ir
  • обґрунтовує нагальну потреба з  урахуванням експертного  висновку регіональної комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій, знаходиться за посиланням  https://bit.ly/3G6xzd1.
Звертаємо увагу, що Замовнику не має потреби звертатися до Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки 12.10.2021 року Експертною комісією ДСНС були прийняті відповідні рішення відображені в протоколі засідання №15/09-21, який розміщено за посиланням  https://bit.ly/3jmluH3.

Форма/проект договору з Нафтогаз Трейдинг

Форма/проект договору з Натфогазтрейдинг на постачання газу знаходиться за посиланням  https://bit.ly/3nd1qrt

Що таке ЕІС-код і де його можна побачити?

EIC-код - це «персональний газовий номер» об’єкта газопостачання (точки обліку об’єкта газопостачання). 

EIC-код містить 16 символів (літери та цифри). Наприклад, 56XM19A205987456

Дані про ЕІС-код можна знайти: 

  • в особистому кабінеті оператора ГРМ (облгазу) - розділ про особисті дані;
  • в договорі з постачання газу, якщо він у вас зберігається в паперовому вигляді (невід’ємною частиною договору є заява-приєднання і от там має бути код);
  • в рахунку за розподіл газу (шукайте той, що був до червня 2020 року, бо після – не всі облгази почали вказувати ці дані.

Відповідь Нафтогаз Трейдинг про погодження протоколу переговорів

Трейдинг перевіряє Протокол переговорів та пакет документів і надсилає по електронній пошті відповідь про його погодження.undefined

Замовник приймає рішення про намір укласти договір про закупівлю та оприлюднює повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

Після оприлюднення повідомлення Замовник надає Трейдингу на електронну адресу копію повідомлення про намір укласти договір про закупівлю і повідомляє можливу дату підписання договору, виходячи з вимог Закону (не раніше ніж через 10 днів по переговорній процедурі з дня оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю (5 днів при нагальній потребі) та не пізніше 20 днів).

Підписання договору на постачання газу

Нафтогаз Трейдинг підписує договір з датою укладання, визначеного Замовником (крок 4) і скан-копію надає Замовнику на електронну адресу, з якої були отримані документи від Замовника.

У разі укладання прямого договору (без проведення переговорної процедури) відстутнє повідомлення про намір укласти договір та очікування перед підписанням договору.

Реєстрація договору на постачання газу в ДКСУ

Реєстрацію підписаного договору Замовник здійснює з додаванням Календарного плану закупівель, в якому зазначається вартість договору, розбитого за вартістю по роках. Форма розроблена і доведена до своїх регіональних відділень Державною казначейською службою України.

Форма Календарного плану розміщена за посиланнямhttps://bit.ly/3DZgQqa.

Додаткові контакти Нафтогаз Трейдинг

“Нафтогаз Трейдинг” надає додатковий єдиний номер телефону виключно з питань укладенням договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями та релігійними організаціями: 044 300-25-50.

Джерелом матеріалу є сайт Нафтогаз Трейдинг

Розпорядження Кабміну щодо від 23 жовтня 2021 р. № 1295-р "Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”

КМУ було прийнято Розпорядження відповідно до якого було попередньо погоджено рішення правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” щодо погодження рішення дочірньої компанії “Газ Україниˮ Національної акціонерної компанії “Нафтогаз Україниˮ як єдиного учасника товариства з обмеженою відповідальністю “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдингˮ шляхом погодження рішення учасника зазначеного товариства, що додається до оригіналу, про здійснення товариством постачання природного газу закладам охорони здоров’я державної власності (казенні підприємства та/або державні установи тощо) та закладам охорони здоров’я комунальної власності (комунальні некомерційні підприємства та/або комунальні установи, та/або спільні комунальні підприємства тощо) за примірним договором постачання природного газу бюджетним установам та організаціям, умови якого затверджені рішенням учасника товариства від 12 жовтня 2021 р. № 208.

З текстом Розпорядження можна ознайомитись за посиланням:  https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-diyalnosti-akcionernogo-tovaristva-nacionalna-akcionerna-kompaniya-naftogaz-ukrayini-i231021-1295




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2021
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6