Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Світлана Онищук та міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідали ліцей № 5 в Івано-Франківську

5

2021.11.19

18 листопада голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук зустрілася із міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, який прибув на Івано-Франківщину у рамках робочою поїздки.

Керівниця області поділилися із очільником міністерства здобутками освітньої галузі Прикарпаття та розповіла про основні завдання, над якими працює обласна влада. Зокрема, йшлося про особливості розвитку закладів освітньої сфери у гірських районах області, а також досягнення вищих навчальних закладів. 

«Упродовж останніх років вищі навчальні заклади області входять до першої півсотні кращих вузів України, – розповіла Світлана Онищук. – Ми пишаємося унікальним Національним університетом нафти і газу, яких готує фахівців технічних спеціальностей. Окрасою області є Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван, який знаходиться в підпорядкуванні Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Даний центр є прикладом міжнародної співпраці між двома вищими навчальними закладами України та Польщі».

Під час поїздки Сергій Шкарлет разом із Світланою Онищук побували у ліцеї № 5 Івано-Франківської міської ради, де ознайомилися з організацією освітнього процесу та успіхами впровадження реформи шкільного харчування, яка триває за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Зазначимо, що торік для ліцею № 5 із державної субвенції на придбання обладнання для їдальні (харчоблоку) було виділено 249,45 тис. грн., та співфінансування з місцевого бюджету – 200, тис. грн. За ці кошти було придбано: посудомийну машину, електричну плиту, пароконвектомат, протирочну машину, блендер, тістомісильну машину, холодильники, електричну сковороду, електропекарську шафу, прилад для нарізки гастрономічних продуктів, стелажі тощо.

«Обладнання сучасного харчоблоку у ліцеї є прикладом впровадження освітніх реформ у громадах, – зазначив Сергій Шкарлет. – Реформа шкільного харчування – одна з пріоритетних для міністерства, адже сприяє покращенню здоров’я дітей, збагаченню повноцінного раціону, а, отже, і розумовому розвитку, кращому сприйняттю шкільних предметів».

Додамо, що гарячим харчуванням у ліцеї №5 Івано-Франківської міської ради у різній мірі охоплені 100% учнів (1052).

У рамках перебування в області Сергій Шкарлет також побував у вищих навчальних закладах Прикарпаття та коледжі.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2021
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4