Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Світлана Онищук: Спільні україно-польські проєкти зближують людей та сприяють розвитку регіонів

50

2021.11.24

Прикарпаття та воєводства Республіки Польща вже тривалий час співпрацюють у різних соціально-економічних та культурних сферах. Така двостороння співпраця дає змогу реалізовувати спільні проєкти, ділитися успішними кейсами, переймати досвід та втілювати амбітні задуми. Разом з тим, спільні проєкти зближують людей та сприяють розвитку регіонів.

Таку думку сьогодні під час зустрічі із Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкєвіч, яка у рамках робочого візиту прибула на Прикарпаття, висловила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області поділилася успіхами співробітництва з Польщею, зокрема, щодо втілення реформи децентралізації.

«За основу проведення реформи децентралізації в Україні, яка, до слова, є однією із найуспішніших реформ в державі, взято польський досвід, - зазначила Світлана Онищук. – Саме польські колеги на початковому етапі реалізації реформи надавали методичні рекомендації щодо об’єднання громад, ділилися кращими практиками трансформації місцевого самоврядування».

Очільниця Прикарпаття підкреслила, що усі громади області є унікальними, мають значний потенціал, а, головне, - бажання розвиватися. Однак на даному етапі розвитку вони потребують підтримки та допомоги, зокрема, у частині налагодження міжнародної співпраці із країнами Європейського Союзу.

«Усі громади Івано-Франківщини є різними, та їх об’єднує єдине прагнення реалізовувати спільні міжнародні проєкти. Однак для цього їм потрібна фахова підтримка, - наголосила Світлана Онищук. – Задля надання їм допомоги при обласній державній адміністрації незабаром відкриють Офіс децентралізації, який допомагатиме громадам втілювати різноманітні розвиткові проєкти».

Зі свого боку, Еліза Дзвонкєвіч висловила сподівання на поглиблення двосторонньої співпраці для розвитку як Прикарпаття, так і для польських воєводств.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2021
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4