Калуська районна
державна адміністрація

Новини


«Наше спільне завдання – вирішувати проблемні питання соцзахисту представників ветеранської спільноти та учасників бойових дій на Сході України», – Людмила Сірко

8

2021.11.25

Питання соціальної підтримки та реабілітації учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих перебувають на постійному контролі органів влади Прикарпаття.

24 листопада в обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада з питань фінансового забезпечення на 2022 ік регіональних цільових програм, які передбачають підтримку цієї категорії населення.

У зібранні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в області Володимир Веркалець, голови профільних комісій, депутати обласної ради Назарій Іванів та Наталія Чаплинська, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови громадських організацій АТО/ООС, ветеранських організацій учасників бойових дій.

«Наша робоча зустріч спрямована, насамперед, на забезпечення діалогу та досягнення конкретних напрацювань у частині фінансування найбільш наболілих і проблемних питань соціального захисту представників ветеранської спільноти та учасників бойових дій на Сході»,  зазначила Людмила Сірко.  Потрібно, щоби ми почули один одного і прийняли ефективні рішення».

Назарій Іванів, як голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів, підтримав актуальність та необхідність таких зібрань задля ефективного прийняття управлінських рішень.

Особливу увагу представники громадськості звертали на необхідність фінансової допомоги на медичні послуги для учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих, зокрема, збільшення видатків на стоматологічні послуги. Також ішлося про організацію роботи військового госпіталю у Коломиї, надання кредитів для малого і середнього бізнесу, залучення територіальних громад до надання соціальних послуг учасникам бойових дій, які проживають на їх територіях.

Директор департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич відзначила, що загалом з обласного бюджету на підтримку учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих у 2021 році виділено близько 15 мільйонів гривень. І ця цифра у прогнозах бюджету на наступний рік не зменшується.

Голови громадських організацій пропонували враховувати інфляційні процеси та оперативно виділяти кошти на нагальні потреби наших захисників.

«Наша зустріч була продуктивною. Ми напрацювали цілий ряд пропозицій, які буде враховано при подальшому формуванні обласного бюджету. Влада відкрита до діалогу і співпраці»,  наголосила Людмила Сірко. 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2021
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4