Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Світлана Онищук: Завдяки Президентській програмі «Велике будівництво» у Чорнолізцях відкриваємо один із найкращих дошкільних закладів в Україні

Orliatko-18-12-2021-4-f

2021.12.20

Сучасний, енергоефективний та безбар’єрний – саме такий садочок «Орлятко» побудували у селі Чорнолізці Тисменицької територіальної громади у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Дошкільний заклад зведено із дотриманням усіх будівельних норм і за оцінками фахівців Міністерства регіонального розвитку України є одним із найкращих в Україні.

Сьогодні садочок відчинив свої двері для понад восьми десятків місцевих дітлахів, які до цього часу відвідували садочки у навколишніх населених пунктах. Справжнім святом відкриття новозбудованого дошкільного закладу стало і для батьків, котрі роками змушені були шукати можливості для забезпечення дітей дошкільною освітою.

На урочистості з нагоди відкриття садочка завітала голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області зазначила, що забезпечення прикарпатських дітей дошкільною освітою завжди потребувало особливої уваги. Через відсутність приміщень діти не мали змоги належним чином отримувати якісну дошкільну освіту. За підтримки Президента України Володимира Зеленського, зокрема, програми «Велике будівництво» вдалося реалізувати амбітний освітній проєкт та побувати один із найкращих дошкільних закладів в Україні.

«Діти – це найцінніше, що у нас є, наша радість і наше натхнення. Уже незабаром майже сотня діточок зможуть відвідувати новозбудований дитячий садочок і отримувати нові знання, уміння і навички, – зазначила Світлана Онищук. – Тут створено надзвичайно комфортні умови, які пристосовані для сучасних потреб дітлахів, кімнати оснащені якісними меблями, ігровими куточками. Дитячий садок – це чи не найперший спогад про дитинство, друзів, перші успіхи і перші перемоги. Тому від того, яким він буде, багато в чому залежить майбутнє наших дітей».

Слід додати, що кошторисна вартість об’єкта складає понад 40 мільйонів гривень. Будівництво проводилося впродовж 2019-2021 років.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Грудень 2021
В П В С Ч П С
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1