Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У селищі Перегінське відкрили дві дошкільні групи

Dsc 0176

2022.01.20

Сьогодні, 20 січня, у селищі Перегінське відбувся важливий захід – тут відкрили дві дошкільні групи. Ця подія стала справжнім святом для дітвори та їх батьків. Різнокольорові повітряні кулі, фотозона, прикрашена іграшками новорічна ялинка,  гучні колядки, схвильовані батьки, почесні гості – все підтверджувало те, наскільки важливе відкриття двох дошкільних груп у реконструйованому приміщенні дитячого садка для маленьких мешканців селища.

Дотепер тут навчалося і виховувалося 50  дітей у двох групах,  проте кількість охочих бути в дитсадку була значно більшою. Тому місцевою владою було прийнято рішення про відкриття ще двох дошкільних груп. Тож з місцевого бюджету було спрямовано 1 млн 310 тис. грн, а з обласного бюджету – 200 тис. грн. Крім того, долучилися й депутати обласної ради.

Відкриття двох груп дало змогу вперше прийти до дитячого садочка 50 малюкам, які довго чекали цієї події. Це дійство було надзвичайним та радісним і для дітей і для дорослих. Дітлахів зустрічали добрі посмішки вихователів, святково прикрашене приміщення дошкільного закладу.

З нагоди цієї радісної події розділити радість з мешканцями громади та привітати їх до дитячого дошкільного закладу завітали представники влади: голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець,  селищний голова громади Ірина Люклян, депутати обласної ради і селищної ради територіальної громади.

Урочистості з цієї нагоди почалися з молитви. Місцеві священнослужителі освятили реконструйоване приміщення та побажали присутнім, щоб в ньому з кожним роком збільшувалася кількість діток, які виростали у мирі та любові, а ще – зростали добрими християнами та патріотами своєї країни.

У своєму виступі голова РДА Жанна Табанець зазначила: «Діти – це наше майбутнє. Формування світогляду кожного маленького українця починається з сім'ї та дитячого садочка, де з’являються перші уявлення про навколишній світ, природу, суспільство, утворюються соціальні навички спілкування  і взаємодії з навколишнім світом. Тому відкриття дошкільних навчальних закладів у  районі є дуже важливою та необхідною справою».

Жанна Табанець побажала діткам гарно проводити час у садку, навчатися новому, виростати здоровими та щасливими. А дорослі зроблять усе можливе, щоби вихованці почувалися затишно та комфортно у дитячому закладі.

Селищний голова Перегінської громади Ірина Люклян висловила слова подяки керівництву обласної ради, депутатам місцевої ради, адміністрації та працівникам закладу та усім тим, хто долучився до відкриття двох груп у селищі.

Далі відбулося урочисте перерізання червоної стрічки. Відтак представники влади та почесні гості  відправилися на невелику екскурсію навчальним закладом. Саме у цих стінах у новоселів з’являться друзі-однолітки, з якими буде цікаво спілкуватися, і вихователі, які допоможуть діткам пізнати цей світ, де ще так багато невідомого. А дитячий садок стане для них другою домівкою.

…Батьки задоволені, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали свій «дім радості», де будуть навчатися, виховуватися, спілкуватися з новими друзями  та успішно готуватися до навчання у школі…

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2022
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5