Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У Калуші поховали загиблих Героїв

Dsc 0035

2022.03.17

Сьогодні, 17 березня,  мешканці Калуського району попрощалися зі своїми Героями Володимиром Кушликом та Ігорем Чошком, мужніми захисниками, які віддали своє життя на полі бою, захищаючи рідну Україну.

Володимирові Кушлику було лише 25. Змалку брав активну участь у громадському житті міста. Був членом Спілки Католицької Молоді, Української Молоді - Христові, Молодого народного руху, Правого сектора. Відразу після початку повномасштабного нападу росії пішов добровольцем у 10-у гірсько-штурмову бригаду разом з Ігорем.

Ігореві Чошку нещодавно виповнилося 45. Батько трьох чудових синів, найменший — другокласник, яким у спадок залишив безмежну любов до України! Оберігав дружину, тому нічого їй не сказав, що вже воює з ворогом. Обидва брали активну участь у Революції Гідності та АТО/ООС.

Проводжати Героїв в останню путь прийшло дуже багато людей. До Калуша з’їхалися бойові побратими, рідні, друзі, колеги по роботі, однокласники. У скорбному заході взяли участь народний депутат України Едуард Прощук, голова райдержадміністрації Жанна Табанець, перший заступник голови РДА Оксана Канюка, заступники голови райдержадміністрації Ярослава Гасяк і Роман Гавриляк, воїни російсько-української війни, учасники АТО/ООС, калушани, громадськість з багатьох куточків Прикарпаття.

Священники відправили панахиду в Палаці культури «Мінерал», а відтак – чин похорону у храмі Святого Архистратига Михаїла УГКЦ.

У прощальному слові о. Анатолій Козак висловив слова вдячності батькам загиблих воїнів, що виростили та виховали таких мужніх захисників України, які віддали життя за кожного із нас, за волю й незалежність нашої держави.

Володимир Кушлик та Ігор Чошко назавжди залишаться Героями України, які загинули за мир, за правду, за рідну мову, за рідну землю.

Героїв Володимира Кушлика та Ігоря Чошка поховали на міському кладовищі на Алеї Слави.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Героїв. Світлий, добрий спомин про звитяжних захисників України назавжди залишиться у наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків!

Вічна пам’ять і Слава Героям!..

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2022
В П В С Ч П С
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2