Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Міста та села мають повертатися до активного життя, де це можливо та безпечно

2022.03.24

На цьому наголосила Світлана Онищук, звертаючись до депутатського корпусу на сесії обласної ради.

Президент, Уряд та Верховна Рада створили всі умови для того, щоб бізнес міг працювати. Серед основних рішень, які дозволять активізувати цей процес, надання для учасників програми «Доступні кредити «5-7-9%» кредиту під 0% для будь якого-бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення

Також під час воєнного стану не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу, що дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств. Такі перевірки будуть дозволені лише у випадку наявності загрози правам, законним інтересам, життю та здоров’ю людини, захисту навколишнього природного середовища, забезпеченню безпеки держави. Тоді можуть бути відновлені позапланові перевірки в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Увагу приділено і дерегуляції бізнесу. Відтепер замість отримання дозволу чи ліцензії, достатньо подати повідомлення (декларацію), що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

Крім того, Уряд на період воєнного стану продовжив дію дозволів і ліцензій, які вже видані суб’єктам господарювання. Це усуне будь-які бюрократичні перешкоди для їх безперервної роботи.

За словами посадовиці, програму єПідтримка розширено для надання допомоги тим українцям, які опинились без роботи та доходу через те, що в їх регіонах відбуваються активні бойові дії. Наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ, а також ФОПи усіх груп можуть одержати одноразову виплату 6 500 гривень від держави.

«Окремо звертаюся до людей: користуйтеся послугами бізнесу! Цим ви також робите важливий вклад у відновлення економіки країни. Разом ми сильні! », – наголосила Світлана Онищук.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2022
В П В С Ч П С
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2