Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Денис Шмигаль: Попри намагання ворога, центральна й місцева влада єдині як ніколи

35

2022.04.28

Центральна та місцева влада працюють як одне ціле та єдині як ніколи. Плани агресора провалилися — система управління країною збережена. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 27 квітня.

Очільник Уряду зауважив, що багато представників місцевої влади показали себе справжніми лідерами в організації оборони своїх громад. Інші — гостинними та вправними господарями, приймаючи мільйони переселенців та забезпечивши надійний тил.

«Уряд допомагав, допомагає і буде допомагати всім нашим громадам по всій країні. Ми вже виділили 1,4 млрд грн на відновлення критичної інфраструктури у п’яти областях. Відновлюємо та розчищуємо сотні кілометрів доріг. Щодня повертаємо світло для десятків тисяч споживачів. Розміновуємо території — вже знешкоджено понад 85 тисяч вибухонебезпечних предметів», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що в Дії також створені нові можливості, як-то реєстрація внутрішньо переміщених осіб та пошкодженого майна. Крім того, виплачується допомога внутрішнім переселенцям та компенсація за комунальні послуги тим, хто цих людей прихистив. У прифронтових містах роздають сотні тисяч продуктових та санітарно-гігієнічних наборів. Надається допомога з релокацією українським виробничим підприємствам.

Як підкреслив Денис Шмигаль, за дорученням Президента Володимира Зеленського Уряд готує План відновлення України.

«Ми хочемо не просто відбудувати. Хочемо і будемо робити кращим та сучасним все те, що зруйнували російські варвари. Це також означає, що після війни відбудеться серйозна трансформація української економіки. Ми маємо разом з вами побудувати нову Україну — сильну та європейську», — відзначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду зауважив, що всі ми віримо та впевнені у перемозі України, і для цього кожен на своєму місці робить усе можливе.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2022
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30