Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Головне, що потрібно знати жителям Івано-Франківщини за цей тиждень

60

2022.08.15

В нашу область прибуло - 174 внутрішньо переміщені людини.

Протягом цього тижня 8 разів лунала сирена повітряної тривоги. В області, Слава Богу, все спокійно. Але загроза ракетних ударів зберігається.

400 продуктових наборів передали в Угринівську територіальну громаду для внутрішньо переміщених людей. Громаду відвідала особисто, щоб дізнатися про потреби новоприбулих. Вже скоро туди поїдуть спеціалісти наших мобільних бригад, щоб допомогти вирішити нагальні проблеми.

+3 автомобілі підвищеної прохідності передали на фронт у співпраці з ДТЕК Енерго на Івано-Франківщині. Ще 22 автомобілі придбали районні військові адміністрації спільно з територіальними громадами. Також ми передали нашим воїнам матеріальні цінності господарсько-побутового призначення на суму 357 тис.грн.

3 пересувні рентгенівські діагностичні апарати загальною вартістю майже 8 млн грн передали для трьох закладів охорони здоров'я області. Також за сприяння ОВА та департаменту охорони здоров’я ОВА товариство з обмеженою відповідальністю "Орієнт діагностика" на безоплатній основі передало автоматичний гематологічний аналізатор вартістю 250 тис.грн для КНП "Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради.

Продовжуємо оздоровлювати наших діток. Ще 20 дітей, батьки яких беруть участь у російсько-українській війні, відправилися на відпочинок до Польщі. Робимо максимально все можливе від нас, щоб наші діти мали щасливе дитинство наскільки це реально у воєнний час.

12 нових велосипедів передали для Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей спільно з БО Вектор Милосердя

Відвідала два релоковані підприємства, які вже працюють у нашій області. Одне з них переїхало до нас із Запоріжжя і є експортером в Україні з виробництва мідного кабелю. Інше релокувалося з Харкова. Надає поліграфічні послуги і зайняло лідируючі позиції на ринку флексодруку. Відео з відвідин релокованих підприємств можна переглянути тут https://bit.ly/3zO2bxq

Продовжуються виплати компенсацій за працевлаштування переселенців. Більше 3 млн грн виплачено 212 роботодавцям Прикарпаття.

Провели пресбрифінг щодо завершення складання мультипредметного тесту в нашій області та початку нового навчального року. Детальніше запрошую подивитися тут https://bit.ly/3pjUrPa

Відбулася ювілейна - десята - патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони. Цьогоріч ми молилися за мир в Україні та нашу Перемогу над російськими окупантами.

Продовжують роботу наші мобільні бригади в територіальних громадах. Протягом цього тижня вони працювали в Івано-Франківському районі і надали консультації для більш, ніж 150 внутрішньо переміщеним людям. Наступного тижня наші спеціалісти продовжать працювати в Івано-Франківському районі.

Правоохоронці Прикарпаття активно борються із колаборантами та російськими загарбниками. Зокрема, СБУ затримала інформаторку, яка передавала ворогу координати підрозділу ЗСУ та складу боєприпасів на Донеччині для завдання по них ракетних ударів.

Поліція нашої області за цей тиждень опрацювала 4235 звернень, зокрема 34 звернення щодо підозрілих осіб та об’єктів. З'явилося дуже багато звернень щодо різних видів шахрайства. Тому будьте пильними і одразу повідомляйте правоохоронцям про підозрілих людей.

Дякую Збройним силам України, нашим правоохоронцям, які тримають оборону країни, кожному медику, волонтеру, всім, хто на своєму фронті наближає нашу Перемогу.

Вистоїмо! Слава Україні!




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2022
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3