Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Держава посилює контроль за підготовкою до ОЗП

80

2022.08.18

Кабінет Міністрів України постановою від 12 серпня 2022 року № 899 вніс зміни до Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Так, документом розширено повноваження Держенергонагляду на участь у роботі комісій щодо підтвердження готовності суб’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період (далі – ОЗП), періоди (сезони) особливих погодних умов (грозовий період (сезон), періоди високих та низьких температур, льодоходу, повені та інші).

Відповідно до Положення про порядок підготовки та оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період така оцінка проводиться для виробників електричної енергії, оператора системи передачі та операторів систем розподілу (далі – ОСР), що здійснюють ліцензовану діяльність на ринку електричної енергії, та суб’єктів владних повноважень у межах їхньої компетенції, визначеної законодавством.

Перевірка готовності до роботи в ОЗП об’єктів електроенергетики повинна бути завершена у термін не пізніше 15 листопада поточного року. Об’єкти електроенергетики, які не отримали Акт готовності до 15 листопада поточного року продовжують підготовку до роботи в ОЗП і мають виконати всі умови в термін не пізніше 01 грудня поточного року.

Крім того, внесеними постановою змінами передбачено подання до НКРЕКП висновків щодо пріоритетності технічних рішень для розвитку систем розподілу, передбачених проектами інвестиційних програм ОСР.

Чинними нормативно-правовими актами передбачено подання суб’єктами господарювання, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, проєктів інвестиційних програм з розподілу електричної енергії на наступний рік та зміни до проєктів інвестпрограм на поточний рік. Програми оформлюються та надсилаються на розгляд відповідно до Порядку розроблення та подання на затвердження планів розвитку систем розподілу та інвестиційних програм операторів систем розподілу, затвердженого постановою НКРЕКП від 04.09.2018 № 955 (зі змінами).

Окремим пунктом затвердженої Урядом постанови Держенергонагляду надано право залучення науковців, фахівців, експертів, працівників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) до виконання окремих робіт, участі у вивченні та вирішенні окремих питань, що належать до його компетенції, зокрема під час здійснення заходів державного нагляду (контролю), як третіх осіб. Це сприятиме більш глибокому вивченню проблем та виявленню першопричин для їх ефективного усунення.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2022
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3