Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Жанна Табанець прозвітувала про виконання райдержадміністрацією делегованих повноважень

8

2022.10.22

21 жовтня відбулося пленарне засідання десятої сесії Калуської районної ради VІІІ демократичного скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Жанна Табанець, заступники голови РДА Роман Гавриляк і Ярослава Гасяк, керівник апарату РДА Наталія Вібла, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району.

Після виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання усіх загиблих у повномасштабній війні обранці громади району затвердили звіти про виконання районного бюджету за І півріччя та за 9 місяців поточного року, а відтак внесли зміни до районного бюджету на 2022 рік. З цих питань доповіла начальник відділу фінансів райдержадміністрації Людмила Федун.

Сьогодні на сесії голова РДА – начальник районної військової адміністрації Жанна Табанець прозвітувала про виконання райдержадміністрацією повноважень, делегованих районною радою, за 2021 рік.

Жанна Табанець зупинилася на основних досягненнях і здобутках у економічному та соціальному розвитку району впродовж 2021 року.

За словами доповідача, серед основних пріоритетів роботи РДА особлива увага приділялася питанням завершення робіт на об’єктах, які входять до програми, ініційованої Президентом України «Велике будівництво», ремонт доріг загальнодержавного і місцевого рівнів; надання якісних медичних послуг, забезпечення проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби СОVІD-19, впровадження освітніх реформ; наближення соціальних послуг до людини; підтримка соціально-незахищених верств населення та учасників АТО/ ООС.

Жанна Табанець підкреслила, що в результаті спільної роботи у 2021 році на соціально-економічний розвиток громад Калуського району залучено 1 млрд 462 млн 805,6 тис. грн, зокрема за рахунок коштів:

• державного бюджету - 1 млрд 340 млн 282,8 тис. грн;

• обласного бюджету - 24 млн 928,9 тис. грн;

• місцевих бюджетів – 97 млн 593,9 тис. грн.

Крім того, голова РДА охарактеризувала основні економічні тенденції розвитку району. За її словами, обсяг реалізованої промислової продукції за рік склав майже 39 мільярдів гривень, що становить 40% від обласного показника. Значними були і капітальні інвестиції, які за 9 місяців 2021 року склали 636 млн. грн.

Підчас свого виступу голова РДА підкреслила, що 2021 рік дає можливість підбити перші результати реформи децентралізації, яка сьогодні перейшла у завершальний етап та дала поштовх до розвитку громад, а відповідно і наближення усіх послуг до людини.

Також голова РДА Жанна Табанець торкнулася і теми територіальної оборони. Вона зазначила, що одне із важливих завдань наприкінці минулого року, як і сьогодні, є формування надійної та ефективної територіальної оборони як важливої складової національної безпеки. Наприкінці року усі громади прийняли відповідні програми та передбачили кошти в сумі 1 млн 325 тис. грн.

Також Жанна Табанець поінформувала, що при райдержадміністрації функціонує районний консультативний центр підтримки військовослужбовців, членів їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців, який створений за спільної ініціативи народного депутата України Едуарда Прощука та керівництва Калуської районної військової адміністрації, мета якого – зробити Центр місцем реальної допомоги та вирішення проблем.

На завершення Жанна Табанець подякувала депутатам районної ради за підтримку та розуміння та наголосила, що у такий важкий час як ніколи для України ми повинні виступати єдиним фронтом і спільно працювати на Перемогу нашої держави.

Після завершення доповіді голова РДА – начальник районної військової адміністрації Жанна Табанець відповіла на запитання депутатів районної ради, які стосувалися дорожньої галузі, освітньої сфери, розвитку медицини та ін.

Керівник апарату РДА Наталія Вібла прозвітувала про виконання Програми забезпечення виконання райдержадміністрацією делегованих їй районною радою повноважень на 2021-2023 роки, за минулий рік.

Відтак депутати районної ради заслухали доповіді керівників установ району про виконання місцевих програм. Зокрема, йшлося про виконання заходів районних програм щодо забезпечення пожежної безпеки, з мобілізаційної підготовки та профілактики правопорушень. Керівник окружної прокуратури Андрій Носович прозвітував про діяльність прокуратури, а заступник начальника районного відділу поліції Василь Тимочко підбив підсумки стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за минулий рік.

З-поміж іншого, на сесії прийнято ряд рішень із земельних питань і діяльності районної ради.

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2022
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5