Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Ігор Клименко: “Гвардія наступу” сформована та готова до наказів

16

2023.06.02

“Усі вісім бригад – плюс формується дев'ята добровольча бригада "Хартія" – під час наступальних дій будуть у підпорядкуванні сил оборони. Всі вони повністю сформовані і готові за вказівкою верховного головнокомандувача Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного разом з силами оборони взяти участь в бойових діях”, - заявив в інтерв’ю BBC Україна Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.
Також Міністр зазначив, що не принципово, що бригади сформовані в системі МВС, а не ЗСУ.
“У нас всі бригади і ЗСУ, і "Гвардії наступу" приблизно мають однакове озброєння, можливо, лише за винятком деяких видів озброєння, в першу чергу важкого. Основна мета створення цих підрозділів – в складі сил оборони здійснити штурмові дії для звільнення території нашої держави і вийти на кордон 1991 року”, - сказав Ігор Клименко.
Очільник МВС окремо виділив одну з бригад “Гвардії наступу” “Лють”, яка створена у складі Національної поліції.
“Якщо поліцейський, який має звання старший лейтенант або капітан поліції і має бажання піти на війну, то щоб піти в ЗСУ, йому треба звільнитися, втратити звання, втратити ті преференції соціальні, які має поліцейський, і перейти до ЗСУ рядовим. Формуючи відповідний підрозділ в Нацполіції, ми залишаємо місце за цим добровольцем в подальшому, і після закінчення воєнного стану особа повертається на свою посаду слідчого чи оперуповноваженого, чи спецпризначенця в Нацполіцію”, - повідомив Міністр.
Більш того, Міністр впевнений, що з іншим підходом формування штурмових бригад зайняло б більше часу.
“Ми б так формували набагато довше, якби співробітників з одних підрозділів, які, наприклад, зайняті на охороні громадського порядку, переводили в Збройні сили. Це зайняло б місяці і місяці. А ми сформували швидко ці підрозділи як з цивільних людей, так і з теперішніх працівників для того, щоб досягти ефективності і головне – встигнути підготувати ці підрозділи до участі у війні”, - сказав Ігор Клименко.
Особливу увагу Міністр внутрішніх справ звернув на те, кого ж саме готують у “Гвардії наступу”.
“Ми готуємо військових, а не поліцейські війська з кийками і газом. Хочу сказати тим, хто сумнівається в цьому і пише про це, – так званим "експертам". Ці хлопці будуть гинути і отримувати поранення. Я бажаю тим людям, хто таке пише, піти в госпіталь, де лежать поліцейські, прикордонники і нацгвардійці. Без очей, без рук, без ніг. Піти і подивитися, чи ми їх так готували, щоб вони вулиці зачищали і в масових заходах брали участь? Мабуть, хтось забув, що ми зараз ведемо кровопролитну війну”, - наголосив Ігор Клименко.
Вкотре Міністр наголосив, що “Гвардія наступу” сформована виключно з добровольців: “Ми вже говорили, що це добровольці. Вони самі вирішили, куди йти. Це сприйняття кожного добровольця, який має особисту глибоку мотивацію захищати країну. Ми все зробили, щоб люди нам повірили. Повірте, мотивований боєць набагато ефективніший”.
 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2023
В П В С Ч П С
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1