Калуська районна
державна адміністрація


Україна планує започаткувати з ЄС масштабну програму виробництва сонячної енергії домогосподарствами та громадами

121

2023.02.02

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили 2 лютого в Києві спільні консультації Уряду України та Колегії Європейської Комісії.

Як підкреслив Денис Шмигаль, за останній рік Україна досягла надзвичайного прогресу в питанні європейської інтеграції, а також у питанні впровадження пов’язаних із нею реформ. Приєднання до ENTSO-E, скасування квот і мит на українські товари, лібералізація перевезень, «митний безвіз», приєднання до програми «Цифрова Європа», статус кандидата, сотні законів і урядових актів направлених на зближення з ЄС.

«Для досягнення наступних євроінтеграційних кроків ми завершуємо виконання 7 рекомендацій Єврокомісії. Готуємося представити результати на Саміті Україна – ЄС та очікуємо на потужний політичний сигнал щодо наближення до початку переговорного процесу про членство», — відзначив Прем’єр-міністр.

Очільник українського Уряду висловив очікування, що навесні цього року Європейська комісія надасть формальну оцінку прогресу виконання Україною семи рекомендацій разом із додатковими пропозиціями, за умови виконання яких Єврокомісія зможе рекомендувати Європейській раді розпочати переговори з Україною наприкінці 2023 року.

«Дякуємо за представлення сьогодні оцінки рівня наближення українського законодавства до acquis ЄС. Зі свого боку плануємо розпочати оцінку імплементації європейських правил, директив і норм в українське законодавство. Буде зроблена оцінка до кожного з 35 розділів. Така оцінка стане основою для розробки Національної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що Україна сподівається на активізацію співпраці щодо відновлення та трансформації енергетичного сектору. Зокрема, що стосується питань розширення можливостей імпорту електроенергії в Україну до 2 ГВт та підтримки проектів з децентралізації енергосистеми.

«Наприклад, започаткувати масштабну програму виробництва сонячної енергії українськими домогосподарствами та громадами», — сказав Глава Уряду.

Крім того, Денис Шмигаль відзначив важливість готовності керівництва Євросоюзу підтримати зусилля України у впровадженні Формули миру, яку ініціював Президент України. Він подякував європейським партнерам за візит у Київ і за всебічну допомогу Україні у війні за свободу та незалежність.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2023
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4