Калуська районна
державна адміністрація


Держпродспоживслужба нагадує щодо дотримання вимог під час роботи та відвідування закладів громадського харчуванняв  умовах адаптивного карантину

54

2020.06.23

Дані статистики захворюваності на СОVID-19, яку щоденно оприлюднює МОЗ, не дозволяють скасовувати карантинні обмеження. В умовах санітарно-епідеміологічного неблагополуччя, а тим більше пандемії, в країні продовжено адаптивний карантин до кінця липня. Одним із пом’якшень карантинних обмежень стало відновлення роботи закладів громадського харчування.

Але, для того щоби унеможливити розповсюдження COVID-19 під час відвідуванняресторанів, кафе, барів, закусочних і т.д., слід проводити санітарно-епідеміологічні заходи. Такі рекомендації розробило МОЗ України та затвердилов Постанові Головного державного санітарного лікаря України №32 від 02.06.2020р. «Про внесення змін до тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Калуське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує власникам закладів громадського харчування, що перед початком роботи слід проводити температурний скринінг персоналу та забезпечити його засобами індивідуального захисту (масками, одноразовими рукавичками, окулярами (захисними екранами); на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень слід організувати місце для обробки рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками; у закладі нанести відмітку соціального дистанціювання між клієнтами на відстані не менше 1,5м; забезпечити дотримання такої ж відстані не менше 1,5м між сусідніми столами; розміщувати не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років); забезпечити: безконтактне ознайомлення з меню та можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку,недопущення черг та скупчень відвідувачів.

Окремо нагадуємо, що забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб. Адміністрація повинна інформувати клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі.

Відвідувачі повинні: обробити руки антисептичним засобом перед входом на територію закладу громадського харчування; дотримуватись соціальної дистанції в 1,5м; заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рота (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та напоїв).

Дотримання протиепідемічних вимог унеможливить поширення коронавірусної інфекції. Бережіть власне здоров’я та здоров’я ваших рідних.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2020
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4