Калуська районна
державна адміністрація


Рятувальники просять не провокувати пожежі у екосистемах

453

2020.08.03

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі. Варто пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Переважна більшість пожеж виникла на відкритих ділянках через необережність людей у поводженні з вогнем, через неконтрольоване спалювання сміття, сухої трави на сільськогосподарських угіддях, недотримання громадянами правил пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах.

Зокрема, нещодавно пожежі сухої трави на відкритій території виникли в селищі Лисець Тисменицького району виникла та селі Вишнів Рогатинського району. Такі пожежі – не рідкість, а тому легковажність та безпечність у цьому питанні є неприпустимими.

Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину. Через це знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна. Окрім того, такі пожежі та загорання становлять небезпеку для життя та здоров’я людини.

Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальними у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Служба порятунку закликає вас не випалювати сухостій, минулорічне листя та сміття.

Категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте! Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5