Калуська районна
державна адміністрація


Житлова субсидія для домогосподарств, які відключено від централізованого опалення

234

2021.02.01

У зв’язку з тим, що з 1 січня поточного року скасовано пільгові ціни на електроенергію.

Повідомляємо, що домогосподарства, які використовують електроенергію для індивідуального опалення і потребують соціальної підтримки, мають можливість звернутися за призначенням житлової субсидії. Якщо домогосподарство в установленому порядку відключено від централізованого опалення (теплопостачання) і ще не встановлене індивідуальне опалення, а для обігріву приміщення використовуються побутові електроприлади, то особи, що проживають в таких господарствах також мають право на субсидію.

Для розрахунку житлових субсидій в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення. Важливо!

Зазначені розрахунки здійснюються на підставі:- акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, який складається соціальним інспектором департаменту соціальної політики;      - акта обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж.

Соціальні нормативи на комунальні послуги, встановлені постановою КМУ № 409 від 06.08.2014 року (зі змінами), зокрема: у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення - 30 кВт·г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування комунальними послугами, визначаються з урахуванням відповідних коригуючих коефіцієнтів: одно-, двоповерхові будівлі – 1,067; будівлі на три і більше поверхів – 0,778.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до відділів (управлінь, департаментів) соціального захисту відповідної територіальної громади або  посадових осіб центру надання адміністративних послуг:

-заяву про призначення житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі – заява);

- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі – декларація).

Громадянам, які для обігріву приміщення використовують побутові електроприлади, додатково необхідно подати Акти обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж.

Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2021
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6