Калуська районна
державна адміністрація

Розпорядження райдержадміністрації


Розпорядження від 30.05.2012р. №251

2012.06.01

 

На виконання пунктів 4.1 та 6.1 доручення Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2012 року № 4959/0/1-12 , наказу Міністерства соціальної політики України від 14 березня 2012 року №137 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо надання громадянам соціальної підтримки за принципом "єдиного вікна" та виїзної роботи "мобільного соціального офісу", з метою підвищення ефективності системи надання громадянам соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна» та виїзної роботи «мобільного соціального офісу», керуючись статтею 6, пунктом 10 частини першої статті 13, статтею 23 Закону України "Про місцеві державні адміністрації":

1. Утворити при управлінні праці та соціального захисту населення Калуської  райдержадміністрації "мобільний соціальний офіс" для здійснення виїзного обслуговування населення району щодо забезпечення в межах своїх повноважень реалізації державної політики соціального захисту населення.

2. Затвердити Положення про "мобільний соціальний офіс", що додається.

3. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (Б.Курас) забезпечити проведення в засобах масової інформації роз’яснювальної роботи для населення щодо надання громадянам соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна» та про роботу «мобільного соціального офісу».

4. Калуському районному територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (В.Качмар), Службі у справах дітей райдержадміністрації (С.Кіндрат), Калуському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Р.Рига) та іншим структурним підрозділам райдержадміністрації забезпечити працівників для участі у роботі «мобільного соціального офісу» при здійсненні виїзного обслуговування населення.

 

5.Рекомендувати :

5.1. Сільським, селищному головам забезпечити "мобільний соціальний офіс" приміщенням для прийому громадян, довести до громадян населеного пункту графік роботи  "мобільного соціального офісу" у разі необхідності.

5.2. Начальнику Пенсійного фонду України в м.Калуш та Калуському районі       (І.Кучма), директору Калуського міськрайонного центру зайнятості (С.Довганич) та іншим установам і громадським організаціям забезпечити участь, за необхідності, своїх представників для виїзної роботи «мобільного соціального офісу».

6. Координацію роботи та узагальнення інформації покласти на головного     відповідального виконавця – управління праці та соціального захисту   населення районної державної адміністрації.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації О.Р. Курпіту..

 

Голова районної 

державної адміністрації                                  В.І.Петрів

 

Додаток 

до розпорядження

голови райдержадміністрації                                                                                                                                                                                    від «____»______ 2012р.№ ____

 

 

Положення

 про "мобільний соціальний офіс" 

 

 

1. Загальні  положення

1.1. «Мобільний соціальний офіс» створюється  при  управлінні праці та соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації (далі – Управління) для  здійснення комплексного виїзного обслуговування населення району та безпосередньо підпорядковується керівнику управління праці та соціального захисту населення. «Мобільний соціальний офіс» керується вимогами наказу Міністерства соціальної політики України від 14 березня 2012 року №137 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо надання громадянам соціальної підтримки за принципом "єдиного вікна" та виїзної роботи "мобільного соціального офісу".

1.2. У роботі „мобільного соціального офісу” можуть брати участь представники:

-Управління  Пенсійного фонду України в м. Калуш та Калуському районі (за згодою);

-Калуського міськрайонного центру зайнятості (за згодою) ;

-Калуського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

-Служби у справах дітей районної державної адміністрації;

- Калуського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За необхідності можуть запрошуватися до виїзду представники інших установ та громадських організацій.

1.3.«Мобільний соціальний офіс» здійснює діяльність шляхом проведення прийому населення фахівцями відповідних підрозділів Управління безпосередньо за місцем проживання.

 

2. Основні завдання  «мобільного соціального офісу»

Основними завданнями „мобільного соціального офісу” є:

-забезпечення в межах своїх повноважень реалізації державної політики соціального захисту населення;

-суттєве покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання;

-підвищення рівня інформованості населення про заходи соціального захисту, які передбачені діючим законодавством;

-сприяння ефективному "зворотному зв’язку" органів соціального захисту з населенням для оперативного реагування та задоволення актуальних потреб.

 

3. Основні функції  «мобільного соціального офісу»

3.1. „Мобільний соціальний офіс” відповідно до покладених на нього завдань здійснює виїзди в населенні пункти району  для виконання заходів соціального захисту населення, а саме:

-інформування населення з питань діючого законодавства та заходів соціального захисту;

-здійснення консультаційно-роз’яснювальної роботи з питань реабілітації та зайнятості осіб з інвалідністю;

-прийом заяв та відповідних документів від громадян, які потребують додаткової соціальної підтримки на надання матеріальної допомоги, санаторно-курортного оздоровлення, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення тощо за принципом єдиного вікна;

-проведення співбесіди з населенням, надання допомоги в оформленні заяви та прийом єдиної заяви і відповідного пакета документів;

-видання повідомлень про призначення відповідних видів соціальної допомоги;

-виявлення під час співбесід із заявниками малозабезпечених громадян та осіб, які потребують додаткової соціальної підтримки;

-надання роз’яснень та прийом документів, необхідних для встановлення статусу багатодітної сім’ї і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї;

-надання роз’яснень та прийом документів, необхідних для порушення питання щодо присвоєння почесного звання України „Мати – героїня”;

-надання роз’яснень та прийом документів, необхідних для призначення та виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня”;

-збір та доставка на розгляд в Управління пропозицій від населення щодо організації прийому тощо;

-інші послуги виходячи з потреб району.

Фахівці державної служби зайнятості, які беруть участь у роботі „мобільного соціального офісу”, надають інформаційно-консультаційні послуги з питань щодо:

-соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості, в тому числі з питань порядку реєстрації громадян у державній службі зайнятості та  умов призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття;

-сприяння у працевлаштуванні на вакансії, заявлені роботодавцями;

-професійного навчання та підвищення кваліфікації, в тому числі щодо переліку навчальних закладів, які проводять професійне навчання, та професій, за якими центри зайнятості організовують професійне навчання та підвищення кваліфікації під гарантоване працевлаштування;

-можливості започаткування підприємницької діяльності за сприяння державної служби зайнятості;

-додаткових соціальних гарантій у сфері зайнятості, що надаються окремим категоріям громадян;

 

-стану сучасного ринку праці регіону, району та перспективи його розвитку;

-роз’яснення законодавства про зайнятість населення та соціальне страхування на випадок безробіття;

-послуги з професійної орієнтації, допомога у виборі сфери трудової діяльності та професії.

Фахівці служб у справах дітей, які беруть участь у роботі „мобільного соціального  офісу”, надають інформаційно-консультаційні послуги з питань щодо:

-прав та обов’язків батьків з виховання дітей;

-підстав надання дитини статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;

-усиновлення дітей;

-влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Фахівці управління Пенсійного фонду України в м. Калуш та Калуському районі, які беруть участь у роботі „мобільного соціального офісу”, проводять виїзний прийом для жителів сільської місцевості відповідно Положення про організацію прийому та обслуговування громадян органами Пенсійного фонду України за принципом „єдиного вікна”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 21.02.2012 №4-3, зареєстрованою у Міністерстві юстиції України від 27.02.2012 за №314/20627.

3.2. «Мобільний соціальний офіс»  надає допомогу на місцях у роботі уповноважених  сільських та селищних рад з питань соціального захисту населення.

3.3. «Мобільний соціальний офіс»  здійснює  комплексне виїзне обслуговування населених пунктів спільно з іншими  організаціями та закладами  соціальної сфери  згідно затвердженому графіку.

3.4.Графік роботи мобільного офісу складається  управлінням праці та соціального захисту населення щоквартально у відповідності до  заявок, що надійшли від селищної та сільських рад. 

 

4.Організація роботи  «мобільного соціального офісу»

На підставі аналізу звернень громадян за попередній місяць (квартал, рік), а також відповідних заяв від голів селищної та сільських рад формується графік виїзду „мобільного соціального офісу” в населені пункти району  та перелік фахівців, які братимуть участь у роботі під час виїзду.

Працівники „мобільного соціального офісу” надають також допомогу на місцях уповноваженим сільських та селищних рад з питань соціального захисту населення.

Виїзне обслуговування мешканців населених пунктів „мобільним соціальним офісом” здійснюється згідно із затвердженим графіком, який складає управління та затверджує заступник голови райержадмінстрації. Інформація про дні та години виїзного обслуговування „мобільним соціальним офісом” мешканців населених пунктів району розміщується в адміністративних

приміщеннях управління та органів місцевого самоврядування за місцем

обслуговування.

„Мобільний соціальний офіс” повинен мати в розпорядженні комп’ютерну та офісну техніку (ноутбук, багатофункціональний друкувальний пристрій, засоби приєднання до телекомунікаційної мережі за допомогою мобільного зв'язку) та канцелярське приладдя (папір, ручки, олівці тощо), мати в достатній кількості відповідні бланки заяв для надання соціальної підтримки (у тому числі бланки єдиної заяви, декларації про майновий стан тощо).

Прийом громадян „мобільним соціальним офісом” здійснюється за попередньою згодою органів місцевого самоврядування в приміщеннях сільських, селищних радах, на підприємствах, установах та організаціях.

Кожний спеціаліст, який бере участь у роботі „мобільного соціального офісу” повинен мати при собі ідентифікаційну картку (бейджик), на якій зазначено установу, прізвище, ім’я та по батькові спеціаліста, його посада.

Представники установ та організацій, залучені за згодою до роботи „мобільного соціального офісу”, діють виключно у межах своїх повноважень. 

5. Організація роботи щодо прийому населення спеціалістами „мобільного соціального офісу".

Прийом населення в „мобільних соціальних офісах" здійснювати фахівцями відповідних підрозділів управління та представниками органу Пенсійного фонду України, центру зайнятості та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).                                    Спеціаліст з прийому проводить співбесіду з заявником відповідно до визначеного кола питань. У разі необхідності до співбесіди залучаються інші спеціалісти „мобільного соціального офісу".                                                          Перед початком співбесіди спеціаліст прийому реєструє відвідувача в журналі прийому та фіксує питання, з яким звернувся відвідувач.                   У разі подання єдиної заяви на отримання соціальної підтримки, спеціаліст приймає від нього документи та реєструє заяву в журналі приймання заяв і документів для призначення усіх видів соціальної допомоги.

Прийом документів включає:

перевірку   правильності   заповнення   заяви   на   отримання соціальної підтримки та надання допомоги у її заповненні;

перевірку правильності оформлення та повноти документів, що підтверджують право заявника на відповідні види соціальної підтримки;

реєстрацію заяви;

видачу заявникові повідомлення (відривного талону) про прийняття заяви та документів.

У разі подання заявником не повного комплекту документів спеціаліст з прийому надає роз'яснення, які документи повинні бути подані і в який термін, що підтверджується у відривному талоні заяви.

Кількість прийнятих документів, порядковий номер заяви, дата її реєстрації, прізвище, ім'я, по батькові заявника, місце проживання (реєстрації), кількість документів, які необхідно донести, та дата, до якої ці документи мають бути донесені, зазначаються під копіювальний папір у відривній розписці-повідомленні заяви. Відривна розписка-повідомлення видається заявникові.                                                                                                                        Не пізніше першої половини наступного дня заяви та документи, прийняті від заявника спеціалістами „мобільного соціального офісу", передаються головному спеціалісту з прийому для подальшого опрацювання.     Після завершення роботи виїзною групою документи для призначення всіх видів соціальних допомог передаються на опрацювання до управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, територіального центру. 

 

 
Керівник апарату районної

державної адміністрації                                  О.Г. Романишин

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2012
В П В С Ч П С
27 28 29 30 311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Архів розпоряджень

2024 рік
  • Березень
  • Лютий (1)
  • Січень (2)

  • 2023 рік
  • Грудень (1)
  • Листопад (2)
  • Жовтень (1)
  • Вересень (2)
  • Серпень (6)
  • Липень (7)
  • Червень (5)
  • Травень (4)
  • Квітень (2)
  • Березень (14)
  • Лютий (14)
  • Січень (7)

  • 2022 рік
  • Грудень (4)
  • Листопад (5)
  • Жовтень (10)
  • Вересень (4)
  • Серпень (5)
  • Липень (5)
  • Червень (6)
  • Травень (3)
  • Квітень (6)
  • Березень (3)
  • Лютий (7)
  • Січень (9)

  • 2021 рік
  • Грудень (33)
  • Листопад (20)
  • Жовтень (9)
  • Вересень (23)
  • Серпень (24)
  • Липень (21)
  • Червень (21)
  • Травень (14)
  • Квітень (18)
  • Березень (14)
  • Лютий (51)
  • Січень (15)

  • 2020 рік
  • Грудень (18)
  • Листопад (10)
  • Жовтень (19)
  • Вересень (20)
  • Серпень (8)
  • Липень (20)
  • Червень (14)
  • Травень (13)
  • Квітень (8)
  • Березень (30)
  • Лютий (26)
  • Січень (9)

  • 2019 рік
  • Грудень (27)
  • Листопад (22)
  • Жовтень (21)
  • Вересень (14)
  • Серпень (14)
  • Липень (28)
  • Червень (14)
  • Травень (31)
  • Квітень (20)
  • Березень (32)
  • Лютий (31)
  • Січень (80)

  • 2018 рік
  • Грудень (54)
  • Листопад (49)
  • Жовтень (64)
  • Вересень (28)
  • Серпень (28)
  • Липень (64)
  • Червень (50)
  • Травень (23)
  • Квітень (27)
  • Березень (17)
  • Лютий (48)
  • Січень (22)

  • 2017 рік
  • Грудень (7)
  • Листопад (12)
  • Жовтень (24)
  • Вересень (7)
  • Серпень (23)
  • Липень (19)
  • Червень (24)
  • Травень (51)
  • Квітень (19)
  • Березень (49)
  • Лютий (22)
  • Січень (20)

  • 2016 рік
  • Грудень (3)
  • Листопад (1)
  • Жовтень (3)
  • Вересень (1)
  • Серпень (3)
  • Липень (1)
  • Червень (4)
  • Травень (4)
  • Квітень (19)
  • Березень (25)
  • Лютий (14)
  • Січень (12)

  • 2015 рік
  • Грудень (28)
  • Листопад (9)
  • Жовтень (5)
  • Вересень (8)
  • Серпень (15)
  • Липень (5)
  • Червень (10)
  • Травень (22)
  • Квітень (13)
  • Березень (23)
  • Лютий (23)
  • Січень (8)

  • 2014 рік
  • Грудень (6)
  • Листопад (22)
  • Жовтень (11)
  • Вересень (19)
  • Серпень (8)
  • Липень (35)
  • Червень (1)
  • Травень
  • Квітень (41)
  • Березень (61)
  • Лютий (24)
  • Січень (35)

  • 2013 рік
  • Грудень (7)
  • Листопад (1)
  • Жовтень (11)
  • Вересень (3)
  • Серпень (1)
  • Липень (3)
  • Червень (7)
  • Травень (5)
  • Квітень (20)
  • Березень (14)
  • Лютий (5)
  • Січень (5)

  • 2012 рік
  • Грудень (60)
  • Листопад (3)
  • Жовтень (2)
  • Вересень (2)
  • Серпень (3)
  • Липень (3)
  • Червень (5)
  • Травень (9)
  • Квітень (4)
  • Березень (4)
  • Лютий (29)
  • Січень (49)