Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Відбулося засідання Ради роботодавців  при Калуській міськрайонній філії

2019.11.15

13 листопада 2019 року відбулося засідання Ради роботодавців при Калуській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за участю директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка.

«Роботодавці для служби зайнятості залишаються найголовнішими клієнтами та партнерами. Ми впроваджуємо нові форми роботи, робимо їх більш наближеними для якнайшвидшого задоволення ваших потреб в кадрах. Робота рад роботодавців при філіях та центрах зайнятості свідчитьпро підвищення ефективності надання послуг службою зайнятості та вирішення питань самих роботодавців», – зазначив В.Цимбалюк.

Директорка Калуської міськрайонної філії Світлана Довганич поінформувала про ситуацію на ринку праці Калущини та звернула увагу, що з початку року завдяки тісній співпраці з роботодавцями міськрайонною філією було працевлаштовано майже 4 тис. осіб, в т.ч. з компенсацією єдиного соціального внеску – 55 осіб.

Андрій Найда, директор ТОВ «Калуський трубний завод», голова Ради роботодавців при Калуській міськрайонній філії, презентував діяльність свого підприємства, зазначивши, що в цьому році він впровадив на підприємстві новий науковий підхід, що дало можливість випуску продукції, яка відповідає новітнім вимогам.Оскільки, головним питанням на сьогодні залишається брак кадрів, він закликав роботодавців інформувати про такі ситуації його, як голову Ради,а такожтісно співпрацювати з службою зайнятості на предмет підбору працівників, проведення навчання, підвищення кваліфікації.

Під час засідання роботодавці мали можливість отримати інформацію від запрошених представників Калуського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області та Управління Держпраці в Івано-Франківській області:

- головний інспектор управління Держпраці в Івано-Франківській області Тимошук Наталя  наголосила  про те що «легальна праця» та «легальна заробітня плата» є надзвичайно важливим для наповнення місцевого бюджету та розвитку громади. Детально зупинилась на фінансових санкціях за порушення трудового законодавства;

-начальник відділу Калуського відділення Пенсійного фонду Надія Коцеловська наголосила на тому що небезбека тіньової зайнятості полягає не тільки у тому що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому що люди не матимуть змоги отримувати соціальні виплати та пенсію, яка відповідає рівню їх реальної заробітньої плати.

Захід пройшов в прецесі діалогу. Учасниками заходу напрацьовано ряд питань, з якими голова Ради роботодавців має звернутися до місцевої та обласної влади.

 

Заступник директора-начальник відділу взаємодії з роботодавцями Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Гудзовата А.П.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2019
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30