Калуська районна
державна адміністрація


Як покупцю перевірити (чек), виданий програмним РРО, що працює в режимі офлайн?

2021.02.17

 

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що з 1 серпня 2020 року платники податків при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними касовими апаратами можуть застосовувати програмні РРО (ПРРО).

Крім багатьох зручностей, які отримали суб’єкти господарювання при використанні ПРРО, у них з’явилась можливість працювати з новітніми касовими апаратами як в реальному часі, так і офлайн.

Такий режим застосовується на період втрати зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером податкової і цей період не може перевищувати 36 годин.

При розрахунках з покупцями у період, коли ПРРО знаходиться в режимі офлайн, створюються електронні розрахункові документи, яким присвоюються фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, сформованих сервером контролюючого органу. У такому розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.

Перевірити наявність цього чеку в базі даних Державної податкової служби можливо через Електронний кабінет після завершення роботи програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) в режимі офлайн та передачі ним чеку/чеків до фіскального сервера.

Інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена у Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

Нагадаємо, щоб зареєструвати програмний РРО необхідно подати реєстраційну заяву в електронній формі, скориставшись засобами Електронного кабінету платника, чи через Єдине вікно подання електронної звітності використовуючи будь-яке наявне у платника податків програмне забезпечення, придатне для подання електронного документу до ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку. Ознайомитись з новаціями щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій можна на офіційному сайті Державної податкової служби України в банері «Програмні РРО».

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2021
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6